Vi lanserer nye eAviser med egne applikasjoner for iPhone og iPad

Det nærmer seg lansering for Edda Medias nye eAviser, en løsning som vil gi en enkel brukeropplevelse på tvers av ulike plattformer. Vi har lagt vekt på at man som bruker skal ha tilgang til innholdet vårt med samme brukernavn og passord, og ikke måtte betale for samme innhold flere ganger.

eAvisen er i all enkelhet avisen slik leseren kjenner det fra før, men i en forbedret digital utgave.

Kjernen i den nye eAvis-løsningen er en ny og forbedret eAvis på PC/Mac (se eksempel her), hvor vi i tillegg til blafunksjon også har arkivløsning og en rekke ekstra funksjonalitet som vi håper vil gi brukeren en rikere opplevelse enn de tidligere har hatt ved å lese en PDF-utgave (se oversikt under).

I tillegg har vi samme løsning tilgjengelig for nedlasting på iPhone eller iPad, med egne apps for hver av våre titler vi lanserer. I 2011 vil vi dessuten utvikle egne apps for Android-plattformen, men vi er allerede preinstallert i en felles kioskløsning på Samsung Galaxy Tab (Reader’s Hub).

Pris og abonnement

Vi vil tilby både løssalg og tre abonnementsmodeller: ukes-, måneds- og årsabonnement. Abonnementsprisen ligger 15% lavere enn prisen for et papirabonnement. Løssalgsprisen er satt til 10 kr, for å få potensielle lesere til å teste ut produktet. Vi tror at mange vil ønske fleksibiliteten det gir å ha et abonnement da dette kan benyttes på flere enheter, noe vi ikke vil tilby i løssalg.

I tillegg gir vi et gratis prøveeksemplar av eAvisen på web ved registrering og fem gratis utgaver for nedlasting på iPhone eller iPad. Applikasjonen er for øvrig gratis å laste ned.

Abonnementsløsningen er integrert med vårt eget opplagssystem, og eksisterende abonnenter får spesialpris på eAvis som tilleggsprodukt. Dette sjekkes live ved registrering og kun gyldige abonnenter får spesialpris.

Funksjonalitet

Utover en ren blafunksjon som vi kjenner fra PDF-utgaver har eAvisen følgende funksjoner:

 • Innholdsfortegnelse med seksjonsvisning og forsidehenvisninger som hopper til valgt seksjon/artikkel
 • Klikkbare overskrifter som åpner artiklene i tekstvisning, også med lydavspilling
 • Klikkbare lenker i artikler og annonser (URL, e-post, telefonnummer)
 • Offline lesing på alle plattformer
 • Eksport til lesebrett (Kindle, Sony mfl.)
 • Mulighet for artikkelkommentarer og rangering av artikler
 • Bokmerker, lagring av enkeltartikler
 • Oversettelse av artikler
 • Artikkelsøk i flere publikasjoner
 • Nyhetsovervåkning

I tillegg har vi med det sosiale aspektet ved deling, og artikler kan deles via Facebook, Twitter eller e-post.

Under kan du se flere bildeeksempler fra iPad-versjonen til Fredriksstad Blad:

Fredriksstad Blad er første avis som allerede er sendt til Apple for godkjenning, og de andre dagsavisene vil følge etter fortløpende. Så fort avisen er ute vil vi legge ut en melding her på sandkassa.

Som vanlig vil vi svært gjerne ha tilbakemeldinger enten på konseptet eller på løsningen konkret når dere har testet denne!

Ytterligere opplysninger kan fåes ved å kontakte utviklingsredaktør Geir Bakken på 918 51 014

Beslektede poster:

 1. Etterlysning: iPhone-utviklere

4 comments

 1. Tilbakeping: Tweets that mention Vi lanserer nye eAviser med egne applikasjoner for iPhone og iPad « Edda Sandkasse -- Topsy.com
 2. Tilbakeping: Fredriksstad Blad for iPad ute i Appstore « Edda Sandkasse
 3. Tilbakeping: Fredriksstad Blad-appen nå også for iPhone « Edda Sandkasse
 4. Erik Larsen

  Jeg har eavis fra F:B. og er veldig fornøyd med det. Men det er ett par ting jeg vil ha endret på. Det første er sudoku og kryssord, det må kunne løses på pc. Det andre er prisen som jeg synes er for høy sammenlignet med papirutgaven,husk det spares masse på å sende avisen på nettet fremfor “avisbudet”.
  Hilsen Erik

Legg inn en kommentar

*

Du kan bruke følgende HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>